Delikatna, lekko orzechowa w smaku, pełna białka i naturalnej energii. Pochodzi z certyfikowanych ekologicznych upraw, gdzie troska o glebę i czystość środowiska idzie w parze z szacunkiem dla tradycyjnych metod uprawy.
To jedno z najbardziej wartościowych zbóż (choć formalnie jest nasionem), cenione od wieków przez mieszkańców Ameryki Południowej. Idealna jako baza do sałatek, dodatek do warzyw, zup, a także deserów. Bezglutenowa, lekkostrawna i niezwykle uniwersalna.
| Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
| Wartość energetyczna | 367 kcal |
| Tłuszcz | 6,5 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
| Węglowodany | 60 g |
| w tym cukry | 6,8 g |
| Błonnik | 7,2 g |
| Białko | 14 g |
| Sól | 0,09 g |