Zastosowanie w kuchni:Pasta na bazie jarmużu i soczewicy to wszechstronny produkt, który świetnie sprawdzi się w wielu potrawach. Idealna na kanapki, tost, wrapy, jako dodatek do sałatek, lub jako dip do warzyw. Może być również używana jako smarowidło do pieczywa w formie zdrowego śniadania lub lekkiej przekąski. Doskonale komponuje się również z kaszami, ryżem czy makaronem, wzbogacając posiłki o cenne składniki odżywcze.
Korzyści zdrowotne: Jarmuż to jedno z najzdrowszych warzyw liściastych, bogate w witaminy A, C, K, a także minerały takie jak wapń i żelazo. Wspomaga układ odpornościowy, poprawia kondycję skóry oraz działa przeciwzapalnie. Soczewica natomiast jest doskonałym źródłem białka roślinnego, błonnika oraz witamin z grupy B. Razem tworzą idealne połączenie dla osób szukających zdrowych alternatyw w diecie. Pasta jest w 100% wegańska.
794 083 197
Gdynia, Kameralna 6C/10