Dodatkowe informacje o produkcie
Włoskie paluszki chlebowe Grissini to kwintesencja tradycji i prostoty. Wytwarzane w słonecznej Italii, według klasycznej receptury, łączą ekologiczną mąkę pszenną z najwyższej jakości oliwą z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia. Ich minimalistyczny skład – bez zbędnych dodatków – to gwarancja autentycznego smaku i chrupkości.
Jak powstają tradycyjne Grissini?
Grissini to klasyczny włoski wypiek o wielowiekowej historii. Ich produkcja rozpoczyna się od przygotowania ciasta z mąki, wody, drożdży i oliwy, które jest starannie wyrabiane i pozostawiane do wyrośnięcia. Następnie formuje się z niego cienkie wałeczki, które po lekkim podsuszeniu są wypiekane w wysokiej temperaturze, aż do uzyskania złocistego koloru i charakterystycznej chrupkości.
Doskonałe jako przekąska, dodatek do antipasti czy serów. Smakują wyśmienicie z oliwą, hummusem i pastami warzywnymi. Spróbuj prawdziwego włoskiego smaku w najlepszym, ekologicznym wydaniu!
Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
Wartość energetyczna | 444 kcal |
Tłuszcz | 6,02 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,97 g |
Węglowodany | 83 g |
w tym cukry | 2,1 g |
Błonnik | 4,2 g |
Białko | 12 g |
Sól | 2 g |
794 083 197
Gdynia, Kameralna 6C/10