Dodatkowe informacje o produkcie
| Wartość odżywcza w 100g produktu: | |
| Wartość energetyczna | 373 kcal |
| Tłuszcz | 0,9 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
| Węglowodany | 60 g |
| w tym cukry | 2,1 g |
| Błonnik | 15 g |
| Białko | 23 g |
| Sól | 0,04 g |
Fasolka biała, delikatna i kremowa w smaku. Doskonale wchłania aromaty przypraw i sosów. Jej łagodna, lekko orzechowa nuta sprawia, że pasuje zarówno do dań wytrawnych, jak i bardziej subtelnych kompozycji smakowych. Po ugotowaniu staje się miękka i aksamitna, idealna do zup, past i gulaszy. Świetnie komponuje się z ziołami, pomidorami i przyprawami. Chłonie aromaty sosów i bulionów, nadając potrawom głębię. Podstawa klasycznej fasolowej, minestrone czy aromatycznych dań jednogarnkowych. Idealna do wegetariańskich past na kanapki, np. w połączeniu z czosnkiem i oliwą. Niezastąpiony składnik diety wegetariańskiej. Biała fasolka jest jednym z najlepszych roślinnych źródeł białka, niezbędnego do budowy i regeneracji mięśni. Zawiera również błonnik wspierający trawienie oraz cenne minerały, takie jak żelazo, magnez i potas. Dzięki wysokiej wartości odżywczej stanowi kluczowy element diety roślinnej, zapewniając sytość i dostarczając niezbędnych składników odżywczych.